Bitcoin

Waar gaat Bitcoin (BTC) verder in 2021? Hier is wat u kunt verwachten van Bitcoin Cash, Litecoin en Dogecoin

Bitcoin Prijs heeft gehandeld in een bereik tussen $22.320 en $23.280

2021 staat op slechts 11 dagen afstand van nu. De eerste en grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC) op 16 december overtrof zijn eerdere recordhoogte van $20k. Hierna ging de leidende crypto door met het vestigen van een recordhoogte in de buurt van $24.000. De Bitcoin-prijs is sindsdien tussen de $22.320 en $23.280 verhandeld.

Major Altcoins ging ook mee in deze recente opleving. Litecoin, bijvoorbeeld, is meer dan 49% gestegen in de laatste 7 dagen. In dezelfde periode is Bitcoin met 27% gegroeid. De historische betekenis van grote Altcoins zoals Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE) wordt in aanmerking genomen omdat wanneer een rally begint, hun momentum meestal langer duurt dan andere, minder bekende, kleinere-cap Altcoins. Er werd opgemerkt dat cryptocurrency’s zoals Litecoin, Dogecoin en XRP meestal rallyden nadat Bitcoin Lifestyle een all-time high had bereikt.

Guy Hirsch, directeur van de Amerikaanse eToro-beurs, benadrukte dat het te vroeg is om een piek te noemen voor Bitcoin, omdat het net voorbij het psychologische niveau van $20.000 was. Bitcoin die na $23.000 nieuwe pieken bereikt, zal op Altcoins met een grote kap zoals Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE) wrijven, omdat het betekent dat er op deze crypto’s nieuwe pieken moeten worden geanticipeerd. Historische gegevens hebben aangetoond dat de twee crypto-activa de neiging hebben om zich naast elkaar te bewegen als BTC door bullish en bearish cycli gaat. Ook de Bitcoin-breuk boven de $20.000 heeft de interesse in Litecoin en Dogecoin doen herleven.

Kim Dotcom, een internetondernemer en digitale rechtenactivist, promoot Bitcoin Cash enthousiast als ruilmiddel. In een recente tweet voorspelde de ondernemer dat de prijs van Bitcoin Cash (BCH) in 2021 met 867% zal stijgen en meer dan $3.000 zal bedragen.

Bitcoin handelt momenteel op $22.963.

Waar zal Bitcoin (BTC) verder gaan?

De marktgegevens van de opties kunnen vaak aanvullende relevante inzichten verschaffen over het marktsentiment. Veel handelaren in opties verwachten dat de Bitcoin-rally doorgaat tot 2021, zoals te zien is aan stakingsprijzen tussen $36.000 en $50.000 op de middellange termijn. Historisch gezien kwam de Bitcoin rally 12-15 maanden na de halvering van de kansen op een grotere uptrend in het begin tot medio 2021. Gebruikers van Deribit zetten in op BTC en bereiken $100.000 door middel van optiecontracten die aflopen op 24 september 2021.

Denis Vinokourov, hoofd van het onderzoek bij Bequant verklaarde dat momenteel de waarschijnlijkheid van een staking van $36.000 en $52.000 laag blijft wegens ,,het verhandelen van verkeerde prijzen en het afdekken“ Kerel Hirsch verklaarde ook dat de optiesrente op een verzameling aan de medio-$30.000s zou kunnen gebeuren. De bearish calls op korte termijn zetten Bitcoin op $20.000. Beide verwachten echter dat er na de recente rally een terugtrekking zal plaatsvinden.

Bitcoin-opties hebben een totale openstaande rente.

In dit soort scenario verklaarde Hirsch dat Bitcoin zou kunnen corrigeren tot $20.000 en $15.000. Integendeel, als de verkoopdruk wordt verminderd, denkt hij dat Bitcoin gewoon hoger zou kunnen consolideren. Hirsch benadrukte dat zelfs als er een terugtrekking plaatsvindt, de terugval van korte duur zal zijn als gevolg van een duidelijke toename van de institutionele vraag. Hij verklaarde:

„Of we consolideren en gaan hoger, omdat instellingen profiteren van de koopmogelijkheid, of het vertrouwen daalt en we zien een daling tot misschien wel 15.000 dollar, zoals sommigen zelfs JP Morgan hebben gesuggereerd.“

Meestal verwachten analisten correcties op de BTC-prijs, als die zich voordoen, kunnen kleine beleggers beginnen met het kopen van de dip en institutionele beleggers stapelen zich later op.

Bitcoin is sinds september onafgebroken gegroeid, en daalde tot $16.000 in november. Daartegenover staat dat BTC geen grote terugtrekkingen of lange knijptochten heeft gezien zoals in 2017. Dit laat sommige analisten zich afvragen of de marktdynamiek voor Bitcoin is veranderd en grotere correcties zijn minder waarschijnlijk.

Een van de belangrijkste redenen voor het gebrek aan grote terugtrekkingen is de afname van de afhankelijkheid van Bitcoin van de termijnmarkt. De spotvolumes nemen toe, gevoed door de stijgende institutionele vraag.

Volgens Hirsch zou de meest gunstige trend voor Bitcoin zijn om een duidelijke steunzone in te stellen en de volatiliteit te verlagen, in ieder geval tijdelijk.